perjantai 28. syyskuuta 2012

Syksy <3

Täälläkin alkaa puista jo lehdet tipahdella, ja paljon on ruskan värejä jo esillä. Mutta lämmintä eikun piisaa. Tänäänkin shortsit ja t-paita päällä sai käppäillä kaupungilla. Mittari taisi näyttää +22 astetta. Ei ole valittamista :))
Paikalliset ovat alkaneet jo pukeutua hieman lämpimämmin, pitkiin housuihin ja takkiin. Meikäläinen herättää varmaan ihmetystä aina lyhyt hihaisessa, mutta minkäs teet jos on liian lämmin.

3 yötä enää odotusta ja sitten se palkitaan. Saadaan ensimmäiset vieraat tänne "meidän" huudeille. Aivan huippua. Pojillakin on 3 kotipeliä sillä ajalla kun isämme ovat täällä. Ei olla vielä keretty miettiä tekemistä koko viikoksi, mutta eiköhän sitä tekemistä täältä löydy. Pelien lisäksi käydään tutustuttamassa isämme paikalliseen ruoka- ja juomakulttuuriin sekä näytämme parhaimmat puistot sekä tietenkin ostoskeskukset. Ja varmaan aika kuluu pelkästään jo kaupungilla pyöriessä ja ihmetellen tämän maailman menoa.

Itselläni sana kiire on ollut tämän viikon käytetyimpiä. Olen käynyt luennoilla, työharjoittelussa, Venäjän kielen oppitunneilla sekä jalkapalloharjoituksissa. Ai niin, ja mikä parasta, matkustin ensimmäistä kertaa paikallisten bussilla, marshrutkalla.. Yritän jossain välissä muistaa napata kuvan siitä, niin näette myös millaisilla välineillä täällä kuljetaan. Matkani harjoituksiin kestää about puolisen tuntia sinne ja takaisin. Vaikka matkaa ei ole kuin 15-20 km. Bussit yleensä aivan täynnä, sisään otetaan mahdollisimman paljon ihmisiä. Venäjän kielen opinnot meinasi jo tyssätä heti alkukättelyssä, koska opettajani puhuu pelkästään venäjää. Ja minultahan se sujuu kuin sulaa rasvaa vaan. No ei ihan niinkään. Onhan tässä opettelemista, mutta onneksi yliopistokaverini tuli minulle tulkiksi viime tunnilleni. Olisin ollut muuten pulassa..

Pojatkin saapui eilen reissusta, ja viimeisestä vieraspelistä toivat voiton kotiin. Itse en peliä kerennyt omien harjoitusteni takia katsoa. Mutta hyvin olivat pärjänneet. Seuraava kotipeli onkin jo lauantaina ja sitten pääsemmekin loppuviikon pelit seuraamaan katsomosta isiemme kanssa. Jänskää.

Muutaman kuvan napsin teille tuolta kaupungilta, pääkadun varrelta, josta käppäilen joka päivä kouluun.
Ihanaa syksyä ja nautitaan ruskan väreistä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti