tiistai 19. elokuuta 2014

Ensimmäinen kuukausi takana

Viimeisestä kirjoittelusta kerkesi taas vierähtää tovi jos toinenkin. Huomasin miten rankkaa on olla yksin pienen lapsen kanssa, iso käsi kaikille yksinhuoltajille, on se vaan rankkaa. Varsinkin kun uuden opettelua on jokainen hetki eikä muuta kerkeä edes miettimään saati tekemään. 

Viikot kuluivat kuitenkin nopsaan ja lähtö ruotsiin häämötti päivä päivältä lähempänä. Trust kapital open, beach volley turnaus piti kuitenkin hoitaa pois alta ennen matkalle lähtöä. Omana osuutenani oli hyväntekeväisyysottelun järjestäminen. Keräsimme yhdessä lasten klinikoiden kummien kanssa lahjoituksia kyssin vastasyntyneiden teho-osastolle. Tapahtuma sujui hyvin ja itse ottelu oli todella mukaansatempaiseva ja varmasti saatiin kerättyä hieno summa auttamaan uuden perheosaston valmistumista. 

Poju kasvaa hurjaa vauhtia ja tietenkään ei uni ja ruokarytmit ole vielä muodostuneet. Huokasin helpoituksesta kun pääsimme vihdoin ja viimein ruotsiin isin luokse, niin ei tarvitse yksin enää kantaa niin suurta taakkaa vaan pystymme jakamaan sen yhdessä. Kaikesta valvomisesta ja univajeesta huolimatta oikean rakkauspakkauksen olemme saaneet. Joka päivä opimme toisistamme uutta ja opettelemme yhdessä elämään uutta arkea.

Ruotsissa muutimme kaupunkiin nimeltä Växjö. Pieni paikka, aivan etelässä. Keskusta on hyvin idyllinen ja kotoisa, paljon on kahviloita ja upea kävelykatu liikkeineen ja puistoineen. Meidän onneksi ympäristöstä löytynee ainakin 4 golfkenttää, vieläkun sinne joku päivä kerkiäisi käymään. Läheltä löytyy myös tenniskeskus, joka on myös lenkkipolkuni varrella. Sieltä napsin myös muutaman kuvan teille. Asuntomme sijaitsee noin pari kilometriä keskustasta, aivan mahtavien luontopolkujen sekä järven lähettyvillä. Siellä me Rambon kanssa joka päivä ollaan lenkkeiltykin. Kuntoutuminenkin on sujunut todella hyvin, lähtöpainostakin on pudonnut jo muutama kilo. Hieman ruotsin kieli vielä huolettaa, mutta eiköhän sitä vuoden aikana opi edes jonkun verran puhumaan. Hope so.

Viikon aikana pojilla ollut jo pari harjoituspeliä, joista toinen päättyi tappioon ja toinen voittoon. Tällä viikolla starttaa käyntiin myös CHL, eli champions hockey league, jossa mukana  eurooppalaisia joukkueita ja vastassa nähdään myös oman kotikaupunkimme KalPa. Sitä odotellessa. Ramboltakin sujui ensimmäinen peli aivan mainiosti, hän nukkui koko pelin tyytyväisenä tietämättä maailman menosta mitään. Hallissa tunnelma oli todella hyvä, odotan innolla millainen tunnelma sarja-avauksessa on ja millainen kiekkokulttuuri täälltä ruotsissa on. Hyvää olen vain kyllä kuullut. Mutta muutaman viikon päästä se sitten nähdään.

Kirjoittelen taas kuulumisia kunhan Rambo antaa siihen taas hetken äidille aikaa <3 

Siihen saakka, I'm going with the baby flow!

Heidi








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti