lauantai 15. helmikuuta 2014

Dubain reissu takana, play offit häämöttää edessä päin

Dubain reissu oli todella mahtava ja lämmintä piisas. Vaikka kerran olimme jo siellä käyneet, niin tekemistä kyllä riitti. Nähtiin uusia paikkoja, söimme erilaisissa ravintoloissa sekä teimme asioita, jotka ainutkertaistivat matkamme. Päällimmäisenä mielessä on helikopteriajelu, jonka molemmat halusivat kokea. Päivä, jona tämän toteutimme oli selkeä ja aurinkoinen. Mahtavaa oli kaarella meren yllä ja nähdä koko Dubai taivaalta käsin. Ikuistin myös Palmusaaret sekä World islandit, eli Maailman saaret. 

Reissun kohokohtina olivat tietenkin myös shoppailuhetket. Ensimmäisenä päivänä oleskelimme maailman suurimmalla ostoskeskuksella vaatimattomasti 8 tuntia. Välipäivien jälkeen jaksoimme taas lähteä ostoksille, Emiratesiin, vaikka mukaan ei tällä kertaa mitään tarttunutkaan. Helikopteriajelun jälkeen käväisimme ihan uudella alueella, ja siellä sijaitsevassa Festival city ostarilla. Oli mukavaa kierrellä kun paikka ei ollut hirveän iso eikä ihmisiä ollut tungokseen asti.

Shoppailun lisäksi rentouduimme golfin merkeissä. Vierailimme Emirates golf clubilla, jonka takana avautui mahtava näkymä kaupungista, ja iltavaloissa golfaaminen oli henkeäsalpaavan huimaa. Edellisenä viikonloppuna samaisella kentällä oli Euroopan tourin kisat ja paikan päällä kaikki maailman tähdet. Harmiksemme tajusimme kisat liian myöhään eikä päästy niitä katsomaan. Mutta melkein yhtä hyvinhän meillä Tigereilla siellä meni. Tai ehkä ei. Mutta hieno kokemus silti. 

Yksi päivä kului kokonaan markkinoita kierrellen. Näimme kulta soukit sekä erilaisia vaate soukkeja. Tavaraa oli niin paljon ja samanlaisia, ettei tiennyt enää mistä kohtaa aluetta oltiin jo kuljettu. Päivän päätteeksi menimme Souk Madinatiin, jossa oli ravintoloita sekä erilaisia kojuja sekä kauppoja. Pääsimme kiertämään alueen pienen veneen kyydissä. Kokemus oli huikea, koko alue näytti todella mielenkiintoiselta ja varmasti menemme sinne uudestaankin. Aluetta kierrellen pääsimme todistamaan huikeaa hotellikompleksia, joka sijaitsi veneretken keskellä, niin sanotusti alueen sisällä.

Viimeisen illan vietimme maailman korkeimman rakennuksen, Burj Kalifan yhdessä ravintolassa. Pääsimme loungeen ystävän kautta, jokainen hetki siellä oli uskomaton ja unohtumaton kokemus. Ei vieläkään meinaa ymmärtää missä olemme käyneet. Yhteensä korkeutta tällä rakennuksella on vajaat 830 metriä, joten heikkohermoisille en paikkaa suosittele. Itselle kokemus oli jotain sanoinkuvaamatonta. Ihanat 8 päivää näimme ja koimme Dubain lämmössä, mutta tietenkin reissusta on aina mukava palata myös kotiin.

Dubaista Donetskiin saavuttuamme, iloksemme lämpötila oli laskenut miltei nollaan. Kevättä on selvästi ilmassa. Talvitakin sai pakata jo Suomeen menevään matkalaukkuun. Nyt ollaan jo suunnattu katseet play offeihin, ja kisukin alkaa kuntoutua pelifiilikseen. Ennen viimeisiä runkosarjapelejä pojat suuntaavat harjoituspeleihin Moskovaan. Neljä vieraspeliä ja sitten Donetskissa räjähtää. Ei malteta odottaa. Jäädään jännäämään ja odottamaan pleijareita. Kirjoittelen kuulumisia ennen kauden huipentumaa. Toivottavasti pääsette kesäisiin tunnelmiin näiden kuvien myötä.

Ihanaa kevään odotusta kaikille,

Heidi














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti