sunnuntai 25. elokuuta 2013

Matkalaukku elämää..

Tullessani viime viikolla tänne Donetskiin, sää oli tosi lämmin, ja on edelleen. Ei montaa päivää alle +30. Eikä pisaran pisaraakaan vettä ole näkynyt. Mutta parempi vaan, saa ottaa aurinkoa, syödä jätskiä ja nauttia kauniista kesämaisemista. Yhtenä päivänä olimme syömässä terassilla, jolloin kirkkaalta taivaalta alkoi sataa isoja rakeita. Ja Suomen kesästä puhutaan, että se on arvaamaton..
Kävellessäni kaupungilla napsin kuvia vähän sieltä sun täältä, muun muassa Leninin aukiolta, suihkulähteistä sekä yleisestä katukuvasta. Kävimme testaamassa myös venäläisen biljardin, jonka mestari en itse ainakaan ollut. Vaikein peli, jota olen itse ikinä kokeillut. Ehkä se on vain harjoituksen puutetta.

Donbassilla on meneillään hieman ailahteleva reenikausi, muutamat loukkaantumiset ovat olleet haittana. Mutta uskoisin, että saavat parhaan kokoonpanon kauden alkuun mennessä kuntoon. Torpedon kotiturnauksessa Nizhni Novgorodissa pelejä oli paljon päiviin nähden, mutta Donbassin pojat pääsivät pelaamaan finaalipeliin Torpedoa vastaan, kukistamalla Moskovan Dynamon. Vaikka voittoa ei finaalista tullut, hyvillä mielin voivat pojat lähteä kohti kotiturnausta, joka pelataan ensi viikolla täällä Ukrainassa. Myös kisulla kävi huono tuuri loukkaantuessaan turnauksessa, mutta muutaman viikon päästä jo takaisin jäällä kurvailemassa. Alkukauden pelit jäävät väliin, mutta kuntoutus on hyvällä mallilla jo nytten.

Itselläni kova rutistus reenaamisessa on jo alkanut, saliharjoituksien myötä. Pallon perään pääsen taas juoksentelemaan lokakuussa. Sitä odotellessa. Shakhtarin pelejä olemme käyneet jo muutaman katsomassa, joka on jo hieman hellittänyt pallo kuumettani :) Kaupunki on heräämässä henkiin taas kesälomien jälkeen ja katukuvassa näkyy paljon ihmisiä, jotka ovat tulleet juhlistamaan minor's daytä, ns. Shakhtarin, kaivostyöläisen juhlaa. Joka vuosi tämä juhla kerää paljon ihmisiä, kaupustelijoita sekä esiintyjiä tänne Donetskiin.

Matkalaukku on taas pakattu ja huomenna lähdemme pikavisiitille Suomeen. Toiseen kotiin, Kuopioon. Päiviä ei ole paljon, mutta tärkeimmät ystävät ja sukulaiset kerkeämme nähdä. Seuraavan kerran kirjoittelen kuulumiset Savon reissun jälkeen. Siihen asti, we are going with the flow..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti