perjantai 18. tammikuuta 2013

Sekametelisoppa

Viime viikonlopun reissusta selvitty. Huhuh. Tuli taas yksi tarina lisää kerrottavaksi joskus jälkikasvulle. Lentonihan oli myöhässä about puoli tuntia Helsingin päässä, ja kappas yläilmoissa aikaa tuli rytinällä lisää. Kyselin lentoemoilta, että kerkiänkö varmasti lennolle, joka näyttäisi lähtevän 10 minuutin päästä, eikä olla vielä edes maankamaralla. Nätti hymy ja vastaus epäselväksi englannilla, että kerkiäisin kyllä. Pari hassua minuuttia myöhästyneenä, hikikarpalot otsalla saavuin portille. Kone juuri lähtenyt. Voitte uskoa kuinka ei hymyilyttänyt. Noh eihän siinä mitään, pari pitkää hengen vetoa ja eikun etsimään Turkish airlinesin tiskiä. Ja joku jos menee pieleen, niin sehän menee sitten kunnolla. Oli muutama muukin kone myöhässä ja Istanbulin kentällä oli minun lisäksi ehkä 10 miljoonaa ihmistä. Siinä yrität puheen, itkun ja sekametelin lomassa saada kiinni edes omista ajatuksista.

2 tuntia myöhemmin olin vihdoin ja viimein löytänyt tiskin, selvittänyt itselleni uuden jatkolennon sekä hotellin ja pääsin istahtamaan hetkeksi kahvikupillisen ääreen. Jotain vahvempaa olisin ottanut, mutta siinä kahvilassa, jossa minun käskettiin odottaa ei tarjoiltu ollenkaan alkoholia. Sekin vielä. Vähän aikaa odoteltiin ja päästiin bussikuljetuksella hotellille. Tarjolla oli ruokaa ja ihanan iso ja lämmin sänky. Muutaman tunnin yöunet kerkesin ottaa ja eikun taas lentokentälle.

Kaikki meni taas hyvin ja elämä hymyilee. Paitsi se, että minullahan ei ollut vaihtovaatteita mukana, saati hammasharjaa. Joten olo ei tuntunut hirveän miellyttävältä. Donetskin päässä alkoi sitten matkalaukun metsästys. Ja oishan se pitänyt muistaa, ettei kukaan ymmärrä sanaakaan englantia. Viittomakielen sekä muutaman puhelun ansiosta kassini onneksi löytyi. Ihana oli palata omaan kotiin.

Viikonlopun ohjelma sisälsi kaiken tämän lisäksi vielä jääkiekkoa. Pojilla oli kotiturnaus, Continental cup, jonka voiton Donbass otti hienosti nimiinsä. Mukana oli joukkueet Valko-Venäjältä, Ranskasta sekä Italiasta. Huikeat oli juhlat ja ilotulitukset. Koko illan saatiin ihastella ikkunasta kun kansa oli riemuissaan.

Itselläni jalisreenit käynnistyivät myös pitkästä aikaa ja ihana oli päästä taas juoksemaan pallon perässä. Täällä keli vaihtelee hurjasti, välillä asteet ovat miinuksen puolella, mutta enimmäkseen on plussaa. Ja mikä ärsyttävintä, on niin pimeää sekä loskaista. Mutta kevättä odotellessa. Minullakin ensimmäiset tentit ovat ohitse ja voin vain huokaista helpotuksesta. Selvisin.

Donbass pääsi myös oikeiden pelien makuun taas keskiviikkona kun vierasjoukkue Torpedo saapui tänne. Peli oli todella tiukka, ja meidän harmiksemme Torpedo otti voiton rankkarikisassa. Tänään jatkuu Khl- kamppailut sekä play off- paikan metsästys kotiluolassa ja vastaan asettuu Avtomobilist. Saa nähdä miten käy. Meidän tsempillä pojat kyllä voittaa. Illalla vähän pizzaa ja leffaa, niin sunnuntain pelikin sujuu paaaaljon paremmin. Silloin jäällä vastaan luistelee Lokomotiv.

Näihin kuviin ja tunnelmiin kaikille ihanan mahtavaa viikonlopun alkua.









1 kommentti:

  1. Pelihän oli tänään siis Atlantia vastaan, selvisi jäähallilla, hihih :D
    Ja pojat voittivat hienosti 3-0 :)

    VastaaPoista