perjantai 5. syyskuuta 2014

Kauden alku lähestyy

Pari viikkoa ollaan menty taas etiäpäin, tuntuu että aika hurahtaa siivillä. Ja meidän poju senkun kasvaa, miltei 5 kg on herralla jo painoa. Lainatakseni oman isäni sanontaa: "ruoka maistuu ja nukuttaa." Sehän se on kyllä tärkeintä. Paljon on jo opittu, Rambo on alkanut jo hymyilemään ja pieniä erilaisia ääninäytteitä on myös annettu joka päivä. Varmaan rauhallisuuden hän on perinyt isältään. Salillakin mukana kulkee, vaikka nukkumatista ei ole tietoakaan, ympäristö kiinnostaa niin paljon, että äippä saa rauhassa jumpata ja hän vain tarkastelee. Vähän on silmien rähmäily haitannut, ja äitillä tietenkin hirveä huoli pojasta, onko kaikki hyvin. Viikonloppu seuraillaan silmiä, ja jos tilanne ei parane, täytyy lähteä käymään lääkärissä. Muuten poika on terve ja neuvolassa saanut vain kehuja. Täällä olemme muutaman kerran käyneet nyt neuvolassa, ja paino on noussut käyrän mukaisesti hyvin. Paljon hoitajat kehuvat Rambon valppautta ja sitä, miten rauhallinen tapaus hän on. Eli ainakaan äitin puolelta sitä taitoa ei ole tullut..
Pitäähän sitä välillä nauttia myös omasta rauhasta. Kerkesin yksi päivä käydä kampaajallakin, vähän jotain eloa hiuksiin, lämpöä syksyn varalle. Kokemukseni växjöläisestä kampaamosta oli hyvä. Sain hieman vinkkejä kavereiltani minne voisi mennä. Pitihän sitä sitten kokeilla, niin on seuraavan kerran ennakkotietoa mihin itsensä pistää. Kisun ollessa pojun kanssa kävin tutustumassa paikalliseen jalkapalloseuraan, naisten joukkueeseen, jonka mukaan luultavasti liityn syksyn aikana. Ihan hyvältä näytti tekeminen, aika samantyylisiä harjoitteita mitä meilläkin. Joukkue pelaa toiseksi ylimmällä sarjatasolla, joten reenivauhti on varmasti kovaa. Pitää hieman vielä odotella ennenkuin kunnon rehkimisen voi aloittaa. Muutamana päivänä Rambo on nukkunut tosi hyvin, jopa 4-5 tuntia putkeen, joten silloin on ollut aikaa laittaa kotia hieman, sekä laittaa ruokaa. Siis ihan kunnon ruokaa, eikä vain purkki- tai valmisruokaa paketista.Kotikin alkaa näyttää kodilta. Pieni autoilu reissu heitettiin ja kävimme hakemassa tavaroita Ikeasta. Aika paljon täällä on valinnan varaa liikkeissä, joten aina ei tarvitse Ikeaan lähteä poukkoilemaan. Oli nimittäin muutama muukin asiakas meidän kanssa samaan aikaan paikalla. huhuhu hulinaa.
Sää täällä vaihtelee todella paljon. On ollut päiviä, jolloin aurinko ei näyttäydy ollenkaan ja kumisaappaat saisi olla jalassa koko ajan. Mutta nyt muutaman päivän on taas ollut lämmintä. Ollaan lenkkeilty paljon ja muutenkin ulkoiltu. Hulluksihan täällä tulisi, jos ei päivänvaloa välillä näkisi. Lenkkipolun varrelta löytyi myös uimahalli. Mietittiin, että joku päivä voisi käydä Rambon kanssa kokeilemassa miltä se vesi tuntuisi. Kylvystä poju ainakin tykkää.

Pojilla oli viime viikolla ensimmäiset CHL (Champions Hockey League) pelit. Lakersin kanssa samassa lohkossa taistelevat Adler Mannheim, Sparta Praha sekä kotikaupukimme KalPa. Innolla odotan jo KalPaa vastaan peliä. Kiva on myös saada pojat tänne uuden "kotikaupunkimme" visiitille. Ensimmäinen peli Adleria vastaan päättyi meidän voittoon, mutta seuraavan taistelun otti Sparta nimiinsä. Eilen Lakers lähti aamutuimaan kohti Prahaa ja illan pelissä paremmaksi pisti kotijoukkue. Harmillisia tappioita, mutta toinen oli parempi. Sille ei mahda mitään. Tänään pitkä bussimatka kohti Saksaa ja huomenna päivällä joukkue kohtaa Mannheimin porukan. Pidetään peukut pystyssä, jotta saadaan voitto kotiin. Viikko vielä ja sitten pyörähtää sarja käyntiin. Jännittää jo valmiiksi millainen kiekkokulttuuri täällä Ruotsissa oikein onkaan.

Uusia turinoita kirjoittelen taas kun aikaa löytyy. Siihen saakka, I´m going with the hockey flow!

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti