maanantai 8. huhtikuuta 2013

Big Apple

10 päivää vierähti todella nopsaan ja tekemistä riitti. Ensimmäiset päivät vierähtivät Timesquarella ihmetellen maailman menoa. Paljon oli turisteita liikenteessä ja paljon ruuhkia ja ihmisiä joka paikassa. Jalat rakkuloilla kävelimme ja kiertelimme kaupunkia, välillä pysähdellen kahvittelemaan. Päivien aikana vierailimme Central Parkissa, eläintarhassa, ajelimme takseilla ja kokeilemme erilaisia ravintoloita. Top of the rockista kävimme ihailemassa koko kaupungin näkymiä. Vatsalihakset kipeinä naurusta, stand upin merkeissä vietimme muutaman illan. Kävimme todistamassa paikallisten osaamista ja kyllähän siinä hauskuutta riitti. Ehkä ikimuistoisin kokemus oli kuitenkin käydä Broadwayllä. The phantom of the opera sekä rock of ages. Nyt se on koettu. Suosittelen. Ja näimme jopa vilauksen myös Tom Hanksistä.

Ostoksilla kävimme Woodbury oulet kylässä sekä Greenwichin alueella. Tietenkin ydinkeskustastakin tarttui pieniä tuliaisia mukaan. Sohon, Chinatownin sekä Little Italyn kauppakadut koluttiin kertaalleen myös läpi. Ja sitä ihanaa pienten kahviloiden tunnelmaa jään kaipaamaan. Ihmisten ystävällisyys oli mitä mainiointa.

Urheilusta nautittiin myös paljon. NHL pelistä saatiin tuntumaa Madison Square Gardenissa, kun rangers sai vastaansa pittsburg penguinsin. Todella yleisöystävällisessä pelissä kotijoukkue voitti pelin lukemin 6-1. Koripalloa, jääkiekkoa sekä pesistä saatiin seurata aina illan vieton yhteydessä ravintolassa kuin ravintolassa. Urheiluhullua porukkaa, sanoisinko.

Viimeisenä, lämpimimpänä päivänä käppäilimme Brooklynissä (ainoina valkoihoisina) ja kuvia kävimme napsimassa sillalla. Päivän päätteeksi päätimme kokeilla kuuluisia hodareita katukioskista ja voin sanoa, ettei kaduta maistamista. Oli nimittäin aika hyviä. Lento takaisin sujui hyvin ja reissu jäi lämmittämään mieltä. Varmasti menemme takaisin jonain päivänä. Ja eihän mikään reissu suju ongelmitta, muutaman kerran metrossa eksyneenä ja pitihän sitä tietty näyttää turistilta ja ottaa kartta avuksi, että missähän sitä taas ollaan.

Nyt saa hetken taas huilahtaa kotimaisemissa ja nauttia ihanista kevään merkeistä. Nautitaan auringosta :)

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti